ÚJ HÍREK: - Új fejlécünk készítője: Bia Joy! Köszönjük neki! :)
- Nem leszek túl aktív, de nem felejtem el az oldalt! Jövök, mikor tudok!

2013. szeptember 29., vasárnap

Filmajánló - The call

Kedves Olvasók!
Tegnap néztem egy filmet a nővéremmel és a pasijával, szóval úgy döntöttem hozok egy ajánlót! ;)

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

THE CALL
Jordan Turner (Halle Berry) a nine-one-one,  vagyis az amerikai segélyhívó szolgálat operátora. Ezt a számot hívják, ha rendőr, mentős vagy tűzoltó segítségére van szükség, az ott dolgozó emberek igyekeznek a lehető lehető legpontosabban felmérni a helyzetet, és a megfelelő erőket riasztani. Egy átlagos napján fogad egy hívást, a vonal másik végén egy Leah nevű tini, akihez egy ismeretlen betört. Jordan segítségével úgy tűnik, megússza a lány az esetet, azonban az operátor elkövet egy hibát, ami miatt a tragédia elkerülhetetlenné válik, és az áldozat meghal. Jordan nem tudja folytatni a napi munkát, hat hónappal az eset után, mint oktató hordja körbe az új kollégákat, amikor is az egyik tapasztalatlan operátor kap egy hívást egy Casey Welson (Abigail Breslin) nevű fiatal lánytól, akit szintén elraboltak. A vonal végénél dolgozó kolléga pánikba esik, Jordan átveszi a helyét, és megpróbál segíteni a bajba (egész pontosan egy autó csomagtartójába) kerülő lányon. A riasztásra pasija, Paul (Morris Chestnut) és társa, Jake (David Otunga) indul elsőnek,  az üldözés közben egyre inkább kitisztul a kép : a mostani tettes ugyanaz lehet, aki fél évvel ezelőtt megölte Leah-t.

V É L E M É N Y E M:

Ez egy olyan film, amin az ember lerágja a körmét. Nem mondanám félelmetesnek, habár ha minden igaz, horror kategóriába sorolták. A történet nekem nagyon tetszett, egyedi volt és fordulatos. Ki gondolná, hogy ilyen lehet egy diszpécseri munka?
Viszont elég sok logikai baki volt benne, megpróbálom spoiler nélkül felsorolni őket.

• Jordan - habár csak egy telefonos - mégis előbb akad az erőszaktevő nyomára, mint a rendőrség.
• A szereplők egyszer ott vannak, egyszer nem.
• Egy fiatal tinilány józanabb gondolkodással rendelkezik, mint egy felnőtt férfi.

Nos, ezeken nagyokat nevettünk, de voltak nagyon ötletes részek és ötletek is, ahol csak néztem. Legalább most már tudom mit kell tennem, ha egyszer elrabolnának.
Csak azt sajnáltam, hogy nem fejtették ki jobban a történteket. Voltak rá utalások, hogy a férfi miért teszi mindazt a lányokkal, amiket tesz, de nem fejtették ki rendesen, amit engem nagyon zavart. A vége pedig túl gyors volt és az volt a legmeglepőbb az egészben. De komolyan. Mindenre számítasz csak a végére nem, a poént nem akarom lelőni, szóval nézzétek meg! :D Véresebb is volt, meg is lepődtem rajta, szóval erősebb idegzetűeknek! 

PONTOZÁS: 10/8
AJÁNLOM: Azoknak, akik szeretik az akciót, a krimit és a meglepetéseket. Ó, és aki bírja a vért.

Hossz:  94 perc
Év: 2013
Rendező: Brad Anderson

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése